Zapékací misku vymažeme máslem, urovnáme do ní tresku a nalijeme mléko. Tresku pečeme 15 minut v troubě předehřáté na 200 °C (u plynové trouby stupeň 4). Potom slijeme šťávu z misky do vhodné nádoby, aniž bychom poškodili rybu.
V rendlíku připravíme z másla a mouky světlou jíšku a postupněji rozředíme odloženou šťávou z ryby. Ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem, vmícháme smetanu, petrželku a rozmačkaná vejce a omáčku 2 minuty povaříme.
Mezitím uvaříme v mírně osolené vodě s citronovou šťávou fusilli (vřetena) tak, aby byly dostatečně měkké, zároveň však ještě pevné.
Uvařené těstoviny scedíme a upravíme na rybu. Navrch nalijeme omáčku a pokrm dáme do trouby na 10 minut zapéci.
Hotový pokrm ozdobíme petrželkou a podáváme s vařenými novými bramborami a červenou řepou.
OBMĚNA
V tomto pokrmu se uplatní jakékoli sušené těstoviny vyzkoušejte někdy penne, conchiglie nebo rigatoni.
Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny
Nakladatelství SLOVART