Zapečené filé se zeleninou

Rybí filé zapékáme jen zřídka, je rychle připravené i na pánvičce. Ale když už si dáme tu práci, musí chutnat šťavnatěji než obvykle.


4.013x
60 min

Ingredience

máslo
1 kscibule
500 grybí filé
200 gstrouhaný ementál
2 ksvětší vejce
1 konzervasterilovaná zeleninová směs

podle chuti

sůl
0.5 kscitron
kari koření
mletý černý pepř

podle potřeby

máslo na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy

Nejprve si připravíme oloupanou cibulku, kterou nakrájíme nadrobno a osmahneme na trošce másla. Přidáme filé nakrájené na menší kostky a ještě na pánvi promícháme se solí, pepřem a kari. Dusíme do vysmahnutí šťávy, poté odstavíme.

Když nám směs trochu vychladne, promícháme ji se slitou zeleninovou směsí (hrášek, kukuřice, papričky), přidáme trochu citronové šťávy, doplníme strouhaným ementálem a předem rozšlehanými vejci.

Menší zapékací misky vymažeme máslem a vysypeme jemnou strouhankou. Misky naplníme a zapečeme v rozehřáté troubě. Ještě před zapečením pokapeme filé máslem.

Zapečené filé podáváme přímo v mističkách a zdobíme čerstvou zeleninou podle vlastní fantazie.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečené filé se zeleninou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Německá

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena