Do pekáče dáme alobal, tak aby se jim potom pokrm mohl přikrýt.
Alobal potřeme olejem, poklademe oloupanými a nakrájenými brambory asi 0,5 cm silnými. Posypeme kořením. Další vrstva bude maso nakrájené na nudličky, opět trochu posypeme kořením. Cibuli nakrájíme na kolečka a poklademe na maso. Opět dáme vrstvu brambor, posypeme kořením a poklademe anglickou slaninou nakrájenou na proužky a klobásou nakrájenou na kolečka.
Nakonec dáme vrstvu brambor posypeme kořením, pokapeme olejem. Brambory s vepřovým masem zakryjeme alobalem a dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C asi na 30 minut.
Pak vyndáme pekáček z trouby, zalijeme smetanou, odkryjeme alobal a dopékáme asi ještě 20 minut.
Zapečené brambory s vepřovým masem podáváme se salátem nebo s okurkou.