Chutná zapečená dýně s brambory, rajčaty, cibulí a nivou. Recept na výbornou přílohu k různým pokrmům nebo samostatný předkrm.
Hodnocení
4.4
/ 5 (29x)
Doba přípravy
90 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Vejce1 ks
Brambory4 ks
Cibule1 ks
Rajče1 ks
Niva100 g
Eidam100 g
Špagetová dýně1 kg
Podle chuti
Libeček1 větvička
Oregano
Koření na steak
Podle potřeby
Olivový olej
Postup přípravy
Dýni rozpůlíme, zbavíme semínek a slupky. Bude nám stačit jedna polovina dýně. Nakrájíme ji na slabé půl měsíčky. Brambory oloupeme, očistíme a nakrájíme na slabé plátky. Rajčata s cibulí též nakrájíme na plátky. Nivu nakrájíme na co nejmenší kostičky a eidam nastrouháme.
Nádobu na pečení pečlivě vymažeme olivovým olejem, aby se nám nic nepřipeklo. Vymazanou nádobu pokryjeme plátky brambor a okořeníme. Jako druhou vrstvu dáme rajčata s cibulí a poslední vrstvu bude tvořit dýně. Na vrchu poházíme cibulí a nivou. Přidáme libeček a okořeníme podle chuti. Já jsem použila steakové koření a oregano.
Dýňovou směs pečeme v předehřáté troubě 50 minut při 220 °C. Potom směs zalijeme rozšlehaným vejcem, zasypeme strouhaným sýrem a dáme na dalších 10 minut zapéct. Po hodině máme tak pokrm hotový a připraven k servírování.
Zapečenou špagetovou dýni podáváme teplou jako přílohu nebo překrm nejlépe s tatarskou omáčkou.
Recept jsem vyzkoušela a jsem nadšená, druhou půlku jsem potřela česnekem, máslem a přidala jsem oregáno a utekla, udělala jsem z ní špagety s rajčaty ���� špagetová dýně u mě velice zabodovala všem doporučuji vyzkoušet
honza
Re: Komentář k receptu Zapečená špagetová dýně
Opravdu podařené jídlo, jen jsem trochu změnil poměry - dal jsem víc rajčat, jiné koření,obyčejný olej a víc vajec - čtyři a vynechal nivu, ale základ receptu - postupné vrstvení předepsaných surovin -jsem zachoval, výsledek opravdu kvalitní.Recept je hodně variabilní, místo dýně je možné dát i jinou zeleninu, vznikne vám kvalitní dietní netučné a chutné jídlo.