Zapečená rýže se zelím a mletým masem

Další jednoduchá úprava mletého masa v kombinaci s kysaným zelím a rýží.


4.530x
60 min
5×

Postup přípravy

Mleté maso lehce dochutíme solí, pepřem, paprikou, kari kořením i kurkumou pro nádech exotiky. Můžeme dát i trochu majoránky či oregana.

Připravíme vymaštěný pekáček či skleněnou misku a vrstvíme uvařenou rýži. Na to přidáme mleté maso a nakonec zelí. Posypeme ještě mletou pálivou paprikou, pokud máme rádi. Takhle vrstvíme, dokud máme ingredience, ale poslední musí být rýže.

Ve smetaně na vaření rozmícháme vajíčko a touto směsí rýži zalijeme. Rýži se zelím a mletým masem dáme do vyhřáté trouby a zapečeme. Můžeme posypat i strouhaným sýrem a nechat zapéct do zlatavé krustičky.

Zapečenou rýži se zelím a mletým masem podáváme jako hlavní chod, přidáme zeleninu, kompot apod.

user-icon

autor tinuke


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečená rýže se zelím a mletým masem

Zpět na recept