Zapečená rýže se zelím a mletým masem

Další jednoduchá úprava mletého masa v kombinaci s kysaným zelím a rýží.


4.530x
60 min
5×

Ingredience

olej
1-2 ksvejce
1 kgvařená rýže
1 balíčekmíchané mleté maso
1-2 balíčkykysané zelí
1-2 kelímkysmetana na vaření

podle chuti

sůl
majoránka
kari
kurkuma
tvrdý sýr
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
mletá pálivá paprika

Postup přípravy

Mleté maso lehce dochutíme solí, pepřem, paprikou, kari kořením i kurkumou pro nádech exotiky. Můžeme dát i trochu majoránky či oregana.

Připravíme vymaštěný pekáček či skleněnou misku a vrstvíme uvařenou rýži. Na to přidáme mleté maso a nakonec zelí. Posypeme ještě mletou pálivou paprikou, pokud máme rádi. Takhle vrstvíme, dokud máme ingredience, ale poslední musí být rýže.

Ve smetaně na vaření rozmícháme vajíčko a touto směsí rýži zalijeme. Rýži se zelím a mletým masem dáme do vyhřáté trouby a zapečeme. Můžeme posypat i strouhaným sýrem a nechat zapéct do zlatavé krustičky.

Zapečenou rýži se zelím a mletým masem podáváme jako hlavní chod, přidáme zeleninu, kompot apod.

user-icon

autor tinuke


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečená rýže se zelím a mletým masem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.