Zapečená rýže se žampiony a celerem

Recept na rizoto zapečené v troubě.


5.01x
75 min
1×

Postup přípravy

Propláchnutou rýži vsypeme do vařící vody a vaříme doměkka. Uvařenou rýži scedíme.

Mezitím očistíme a na plátky nakrájíme žampiony. Totéž uděláme i s řapíky celeru. Slaninu nakrájíme na kostičky. Oba sýry nastrouháme.

Na pánvi rozehřejeme máslo s olejem a necháme na něm orestovat celer a slaninu. Přidáme žampiony, opět krátce orestujeme a zalijeme částí zeleninového vývaru. Houbovou směs ochutíme solí, pepřem, kurkumou a dusíme zhruba 10 minut. Podle potřeby přiléváme vývar.

Do vymazané zapékací mísy přemístíme rýži a směs z pánve. Vše promícháme s nastrouhaným polotvrdým sýrem.

Rýži se žampiony a celerem pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 30 minut.

Zapečenou rýži se žampiony a celerem posypeme nastrouhaným Grana Padano a podáváme.
user-icon

autor Hanka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečená rýže se žampiony a celerem

Zpět na recept