Velmi jednoduchá polévka z čerstvých rajčat. Rychlý recept.
15 stroužků | česnek |
15 ks | rajče |
podle potřeby | |
---|---|
sůl | |
bazalka | |
olivový olej | |
mletý pepř | |
krutony |
Troubu si rozehřejeme na 200 °C. Omytá, osušená a oloupaná zralá rajčata vložíme na plech s oloupaným a rozmáčknutým česnekem. Rajčata posypeme lístečky bazalky a vše pokapeme olivovým olejem. Pečeme při 190 °C doměkka asi 30 - 35 minut. Rajčatovou směs vložíme do mísy a vše dobře promixujeme. Polévku dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Zapečenou rajčatovou polévku rozdělíme do misek, posypeme parmazánem a lístečkem bazalky. Můžeme přidat restované krutony. Zapečenou rajčatovou polévku ihned podáváme.
Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty
Rajská jablíčka neboli rajčata, oblíbený pokrm dodávající spoustu antioxidantů. Konzumací červených, žlutých, velkých, drobných, šťavnatých či masitých rajčátek, bojujeme proti rakovině. Navíc si na nich skvěle pochutnáme!
autor null
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena