Zapečená pikantní krkovice

Plátky krkovice krátce naložené v pikantním oleji a potom upečené. Recept spojuje chuť krkovice, chilli papričky, cibule a sýra. Výbornou přílohou k masu jsou pečené brambory.


3.718x
75 min

Postup přípravy

Plátky krkovice naklepeme, osolíme a opepříme. Maso potřeme z obou stran utřeným česnekem, přičemž česnek pořádně vtlačíme do masa. Do vhodné misky dáme trochu oleje a do něj přidáme nasekanou chilli papričku Jalapeňos, eventuálně zbylý utřený česnek. Každý plátek v oleji namočíme z obou stran a přiklopené necháme v této misce odležet.

Mezitím cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Cibule potřebujeme tolik, abychom jí mohli každý plátek pokrýt. Kolečka cibule od sebe rozdělíme. Dále tvrdý sýr nastrouháme na hrubším struhadle a v horké vodě rozpustíme bujon. Máslem vymažeme pekáč, ve kterém budeme plátky zapékat. Troubu předehřejeme na 200 °C.

Každý plátek pikantní krkovice osmažíme krátce na pánvi, až se nám maso zatáhne a ihned přendáme do pekáče. Na každou krkovici dáme plátek másla a zasypeme cibulí, kterou přitlačíme k masu. Ze strany zalijeme bujonem, ale jen do poloviny výšky plátků. Zasypeme nastrouhaným sýrem, který posypeme pro barvu mletou paprikou.

Maso v pekáči přiklopíme a pečeme 20 - 25 minut. Potom pekáč odklopíme a pikantní krkovici dopékáme 20 minut, až sýr zezlátne.

Zapečenou pikantní krkovici podáváme s pečenými brambory, které si můžeme připravit v troubě spolu s masem po odkrytí pekáče. K masu a bramborám přidáme zeleninovou oblohu.
user-icon

autor Conny


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečená pikantní krkovice

Zpět na recept