Zapečená bramborová kaše po bretaňsku

Zapečená bramborová kaše upravená sójovou a zeleninovou směsí.


4.210x
90 min

Postup přípravy

Nejprve si připravíme zapékací mísu. Vytřeme vnitřek máslem a posypeme strouhankou.

Připravíme si bramborovou kaši. Cca 10 či více středních brambor ostrouháme, nakrájíme na kostky a dáme do vody vařit. Přidáme lžíci soli. Počkáme, až jsou brambory dobře uvařené/měkké. Dále dáme vařit mléko polotučné, cca 0,5 l. Z uvařených brambor a mléka připravíme kaši. Postupným doléváním mléka vyšleháme kaši. Nakonec přidáme kousek másla a došleháme.

Sójové kostky dáme nejdříve samostatně povařit v patřičném množství vody. Přidáme zeleninový bujón a osolíme, též přidáme grilovací koření. Až sójové kostky změknou a nabudou, přidáme (zmraženou) zeleninovou směs a necháme dusit, dokud zelenina pěkně nezměkne.

Do připravené mísy pak vrstvíme přibližně takto. Na dno bramborová kaše (průměrně cca 2 cm), dále sójová a zeleninová směs a na ni opět vrstva kaše. Posypeme vymačkaným kyselým zelím a přidáme smetanu (12%).
Vložíme do předehřáté trouby na 180 - 200 °C. Necháme zapéci přibližně 30 minut.

Osvědčený způsob konzumace zapečené bramborové kaše po bretaňsku je rovnou ze zapékací mísy, jídlo se pak netrhá a zůstává teplé.
user-icon

autor majka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečená bramborová kaše po bretaňsku

Zpět na recept