Žampiony plněné olomouckými tvarůžky

Vyzkoužejte jednoduchý recept na chutné žampiony plněné aromatickými olomouckými syrečky.


4.713x
35 min

Postup přípravy

Žampiony očistíme a oddělíme kloboučky. Cibuli omloupeme, nakrájíme a osmažíme na másle. Přidáme nadrobno nakrájené nožky žampionů, sůl, kmín a krátce podusíme doměkka. Do vychladlé směsi přidáme nadrobno nakrájené olomoucké tvarůžky a promícháme.

Vzniklou nádivkou plníme kloboučky žampionů, které následně narovnáme do pekáče vyloženého pečícím papírem. Následně žampiony plněné olomouckými tvarůžy zapečeme při teplotě 180 °C. Plněné žampiony můžeme i grilovat.

Žampiony s olomouckými tvarůžky podáváme například s vařenými brambory nebo hranolky.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor Jaromil


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Žampiony plněné olomouckými tvarůžky

Zpět na recept