Recept na lehké hlavní jídlo. Žampiony na sicilský způsob jsou vhodné i pro vegetariány.
Hodnocení
3.2
/ 5 (76x)
Doba přípravy
75 min
Chutnalo
5x
Ingredience
Ostatní
Cukr1 lžička
Máslo40 g
Ocet vinný1 lžíce
Malé žampiony600 g
Podle chuti
Sůl
Muškátový oříšek
Pepř bílý mletý
Omáčka
Máslo20 g
Cibule1 ks
Kečup1 lžíce
Hladká mouka 1 lžíce
Sladká smetana2 lžíce
Postup přípravy
Čerstvé a oprané plodnice žampionů celé podusíme na másle. Stačí 10 - 15 minut. Přidáme vinný ocet, ochutíme solí, pepřem a cukrem, nastrouháme muškátový oříšek a promícháme.
Na přípravu omáčky rozsekáme oloupanou cibulku a mírně ji na másle opražíme. Přidáme kečup, mouku a několik minut povaříme. Nakonec omáčku zředíme smetanou, promícháme a už nevaříme.
Omáčkou pak zalijeme žampiony na talířích. Žampiony na sicilský způsob podáváme teplé s rýží.
Při použití kečupu, který byl vyroben z rajčat, jsem nezjistil žádný rozdíl. Jinak díky za kritickou poznámku. Recepty na přípravu jídel je nutné brát jen jako inspiraci k vlastní tvorbě. Každému chutná něco jiného.
zdenakapkova
Kečup ?
Dávat kečup do žampionů po sicilsku je zvěrstvo. Oloupaná rajčata bez zrníček, případně passata nebo protlak. Jinak skvělé.
baumruk
doladění
Uvařil jsem, bez mouky a na místo kečupu jsem použil čerstvá, oloupaná rajčata a přidal kapary. Jelikož vaření je umění podporované inspirací, je tedy nutné vždy z receptu vzít jen to podstatné a zbytek dle můzy.
Vařil jsem pro normální lidi, tedy bylo nutné doplnit nějaké maso. Zvolil jsem kuřecí na medu a musím říci, že konečné souznění chtí bylo super. K tomu lahvinka červeného z chile a absolutní spokojenost všech.
Tedy Václave, děkuji za recept. Bylo to super!