Koupíme si stejně velké žampiony, kuřecí prsa, sýr, slaninu, cibuli a koření dle chuti (klidně i grilovací).
Žampiony oloupeme a odkrojíme nožičky. Nakrájíme si na velikost žampionů i kuřecí prsa a sýr, pokud jsou prsa silnější, tak je podélně rozkrojíme. Na špejli napichujeme suroviny v pořadí - žampion, sýr, kuřecí, sýr a žampion. Takto udělaný špíz obalíme v trojobalu nebo v těstíčku, záleží dle inspirace a chuti každého. Žampionové špízy osmažíme v oleji.
Jako příloha jsou vynikající brambory uvařené ve slupce, které oloupeme a nakrájíme na kolečka 1 cm silná a osmahneme je na pánvi na oleji. Jak máme osmažené brambory, do pánve nasypeme nakrájenou slaninu, cibuli a pokrájené nožičky ze žampionů. Směs osmahneme a nasypeme do mísy na brambory. Promícháme.
Přílohu podáváme se žampionovými špízy. Tento oběd ještě vylepšíme, když do tatarské omáčky prolisujeme stroužek česneku a zamícháme.