Vaření.czReceptyŽampionové ragú se sýrem

Žampionové ragú se sýrem

Chutný houbový pokrm, který provoní byt a následně pohladí chuťové pohárky. Jednoduchý recept se skvělým výsledkem.


5.03x
35 min

Ingredience

omáčka

0.5 lžičkysůl
1 lžícemáslo
0.13 lsmetana
60 gementál
0.25 kostkymasox
500 gžampiony
1 lžícehladká mouka
1 lžičkacitronová šťáva
2 lžícečerstvá petrželka
1 špetkamletý černý pepř
0.13 lbílé suché víno

Postup přípravy

Malé žampiony očistíme, opláchneme, osušíme v plátýnku a rozkrojíme na polovinu. Velkou pánev zahřejeme při střední teplotě. Máslo rozpustíme, houby 2 minuty za stálého míchání restujeme, až začnou vonět. Potom osolíme a dáme na síto. Máslo, na němž jsme připravovali houby, zaprášíme moukou. Přilijeme bílé víno a smetanu, smícháme se čtvrtkou masoxu a odkapanou šťávou z hub. Přidáme citronovou šťávu, houby a nasekanou petrželku, ragú osolíme a opepříme. Žampionové ragú před podáváním zapečeme se sýrem, který necháme roztéct, ale ne zhnědnout, a můžeme podávat s přílohou podle chuti.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Žampionové ragú se sýrem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Žádná

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena