Jednoduchá omáčka na špagety z žampionů, smetany a anglické slaniny.
Hodnocení
4.3
/ 5 (23x)
Doba přípravy
20 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Ostatní
Ocet1 lžíce
Smetana500 ml
Žampiony400 dkg
Anglická slanina15 dkg
Postup přípravy
Nejdříve nakrájíme nadrobno anglickou slaninu. Žampiony oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Rozehřejeme pánev, vsypeme slaninu a orestujeme ji. Přidáme žampiony a smetanu. Ztlumíme teplotu a necháme asi 10 minut vařit, aby omáčka zhoustla. Nakonec přidáme polévkovou lžíci octa.
Žampionovou omáčku se smetanou podáváme se špagetami nebo makarony.
Díky za recept , ale já ke slanině a žampionům, smetaně místo octu přidala sůl, pepř , červenou sladkou papriku , trochu kuřecího vývaru, sojovku zahustila troškou mouky s kuřecím vývarem , nemělo to chybu . K tomu těstoviny a pečená kuřecí stehna.Vyzkoušejte , ani talíře sem nemusela umývat jak bylo vylízáno
raselok
žampionová omáčka se smetanou
Jsem chlap amatér a v kuchyni nic moc. Táto omáčka je jadnoducha pro přípravu ale špičková na chuť. Doporučují všem aby si ji uvařili. Akorát jsem použíl sterelizováne marinované žampiony takže příprava byla podstatně kratší.