Žampionová nádivka se zeleninou

Recept na jídlo jako hlavní chod s přílohou nebo i jako předkrm.


4.04x
75 min

Ingredience

1 lžícehrášek
sůl
2 ksvejce
15 clmléko
1 kscibule
1 ksmrkev
0.5 lžičkyzázvor
15 ksžampiony
1 špetkamuškátový oříšek
0.5 lžičkykari koření
100 ganglická slanina
0.5 lžičkykoření na pečené kuře
1 lžícesterilovaná kukuřice
1 lžíceřapíkatý celer
mletý černý pepř
100 ganglická slanina (plátky)
1 lžícečerstvá majoránka
1.5 lžícekadeřavá petrželka
3 ksstarší rohlík

Postup přípravy

Nakrájíme rohlíky a zalijeme je mlékem a necháme vsáknout. Přidáme petrželovou nať, žloutky, sekanou cibuli, kukuřici, hrášek, anglickou slaninu nebo šunku, mrkev nakrájenou na kostičky, řapíkatý celer, majoránku a veškeré koření. Nádivku důkladně promícháme. Žampiony nakrájíme nahrubo. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a lehce jej vmícháme do nádivky.

Žampionovou nádivku plníme do forem na mufiny nebo srnčí hřbet. Osobně používám formy na pudink. Je třeba nezapomenout formy vyložit plátky špeku nebo domácí slaniny.

Žampionovou nádivku se zeleninou pečeme při 200 °C asi 10 minut. Pak teplotu snížíme na 180 °C a dopékáme asi 40 minut. Podle trouby mohou být teploty rozdílné. Hotovo je tehdy, až je nahoře nahnědlá kůrka.

Žampionovou nádivku se zeleninou podáváme teplou i studenou. Nejlépe s kuřetem pečeným kuře na soli a salátem
user-icon

autor ronald


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Žampionová nádivka se zeleninou

Zpět na recept