Recept na snadný a rychlý piškot, který se dá použít jako korpus na dort nebo jako základ mnoha moučníků.
Hodnocení
4.1
/ 5 (38x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
3x
Ingredience
Těsto
Vejce4 ks
Solamyl2 lžíce
Kypřicí prášek do pečiva1/2 balíčku
Cukr krupice4 lžíce
Polohrubá mouka4 lžíce
Postup přípravy
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme polohrubou mouku, solamyl a prášek do pečiva. Nakonec přidáme do tuha ušlehaný sníh.
Těsto na základní piškot pečeme při 180 °C asi 15 - 20 minut. Během pečení ale raději zkoušíme piškot špejlí.
Upečený piškot zdobíme a použijeme podle potřeby.
Solamyl tam nemusí být, když šleháte vejce alespoň 3 minuty na nejvyšší rychlost,
Martina87
Komentář k receptu Základní piškot
Ženy, nevím jak vám, ale já mám z tohoto poměru surovin po upečení 7 cm vysoký lehký nadýchaný piškotek. Používám kulatou formu o průměru 22cm. Vždy s tímto korpusem sklidím úspěch. Dnes na něj zkouším dát pudink smíchaný s rozvařeným rebarborem, snad se povede :)
Foticek
Re: Jak vysoký má být ten piškot
Výška je správná 2-3 cm a můžete ji řídit množstvím prášku na pečení. Mám raději vyšší piškot, protože je vláčnější.
Hezký den!
Foticek
Re: velikost
Uvedené množství ingrediencí postačí na kulatou formu průměru 24 cm.
žanda
Re: Re: Komentář k receptu Základní piškot
Bílky šlehejte šlehačem nebo ručně a vznikne vám sníh. Jen ne mixerem.