Zakarpatský šašlik

Tradiční, jednoduchý recept na masový špíz. Rychlý recept, který ovšem musíme dělat alespoň den dopředu.


3.1190x
45 min

Postup přípravy

Maso omyjeme a nakrájíme na zhruba 3cm kostky. Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. Česnek také oloupeme a prolisujeme. Marinádu připravíme z oleje, který osolíme a opepříme. Vložíme do něj cibuli, česnek a bobkový list. Nakrájené maso důkladně promícháme v marinádě a necháme alespoň přes noc v chladu naložené, v případě potřeby lze maso takto uchovat i několik dní. Naložené maso poté střídavě s kolečky marinované cibule napichujeme na kovové jehly, případně na špejle a grilujeme ze šech stran na grilu nebo na roštu nad ohništěm. Během grilování ještě lehce potíráme marinádou. Podáváme se zeleninovou oblohou, tatarskou omáčkou, kečupem a pečivem. Skalní odpůrci skopového mohou toto maso nahradit vepřovým či drůbežím.
user-icon

autor Sarkak

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zakarpatský šašlik

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z ruské kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena