Zakarpatský šašlik

Tradiční, jednoduchý recept na masový špíz. Rychlý recept, který ovšem musíme dělat alespoň den dopředu.


3.1190x
45 min

Postup přípravy

Maso omyjeme a nakrájíme na zhruba 3cm kostky. Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. Česnek také oloupeme a prolisujeme.

Marinádu připravíme z oleje, který osolíme a opepříme. Vložíme do něj cibuli, česnek a bobkový list. Nakrájené maso důkladně promícháme v marinádě a necháme alespoň přes noc v chladu naložené, v případě potřeby lze maso takto uchovat i několik dní.

Naložené maso poté střídavě s kolečky marinované cibule napichujeme na kovové jehly, případně na špejle a grilujeme ze šech stran na grilu nebo na roštu nad ohništěm. Během grilování ještě lehce potíráme marinádou.

Podáváme se zeleninovou oblohou, tatarskou omáčkou, kečupem a pečivem.

Skalní odpůrci skopového mohou toto maso nahradit vepřovým či drůbežím.
user-icon

autor Sarkak


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zakarpatský šašlik

Zpět na recept