Zajíc v polévce

Utopený zajíc s houbami a zeleninou.


2.91269x
45 min

Ingredience

60 gslanina
sůl
majoránka
1 lžícemouka
30 gsádlo
2.5 lvoda
2 ksmrkev
1 kspetržel
100 gšalotka
1 ksbobkový list
1 dlčervené víno
0.5 dlkysaná smetana
100 gčerstvé houby
mletý černý pepř
400 gzaječí maso

Postup přípravy

Maso, zaječí předek, krk, játra a srdce, nakrájíme na kousky. Zeleninu očistíme a nakrájíme na plátky. Slaninu nakrájíme nadrobno.

V kastrolu rozpustíme slaninu. Přidáme sádlo a potom maso i zeleninu. Vše důkladně osmahneme, přilijeme vodu, osolíme, přidáme houby a koření. Zajíce v polévce vaříme doměkka. Kysanou smetanu rozmícháme hladce s moukou a touto směsí polévku zahustíme. Okyselíme vínem.

Zajíce v polévce podáváme teplého, nejlépe s čerstvým pečivem.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zajíc v polévce

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena