Zajíc se smetanovou omáčkou

Tak trošku svíčková, ale bez hovězího! S citronem a brusinkami si ale pochutnáte úplně stejně!!


3.01025x
60 min

Ingredience

- -sůl
- -vývar
120 gmáslo
100 gcibule
- -tymián
- -mouka hladká
2.5 dlsmetana kysaná
150 gzelenina kořenová
- -šťáva citronová
- -koření nové
- -pepř celý
1 kgmaso zaječí

Postup přípravy

Očištěnou kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na malé kousky a osmahneme v pekáči na másle. Přidáme všechno koření, vložíme osolené maso, podlijeme vývarem a pečeme v troubě asi hodinu na 180 st.do červena. Během pečení maso obracíme, když je měkké tak ho vyjmeme, naporcujeme a udržujeme v teple. Z omáčky odstraníme koření, rozmixujeme ji se zeleninou a zahustíme kysanou smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku, nakonec dochutíme citronem, povaříme a podáváme s houskovým knedlíkem.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zajíc se smetanovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Recepty na svatbu

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.