Vaření.czReceptyZadělávané telecí na kari

Zadělávané telecí na kari

Vyzkoušejte recept na hlavní chod z telecího dušeného masa s květákem, mrkví a hráškem na kari koření.


4.36x
60 min

Ingredience

1 ksmrkev
0.5 kskvěták
1 konzervahrášek sterilovaný
800 gtelecí plec

podle potřeby

olej
2-3 lžícemáslo
hladká mouka
zeleninový vývar

podle chuti

sůl
1-2 lžičkykari koření
čerstvá petrželka

Postup přípravy

Telecí plec omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Maso osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Květák rozebereme na růžičky a omyjeme. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na jemné nudličky. Hrášek necháme na sítku okapat. Na rozpuštěném másle spolu se lžící oleje zprudka opečeme obalené kostky masa. Jakmile se maso zatáhne a zrůžoví, přidáme kari koření, které necháme zpěnit. Pak vše krátce orestujeme a postupně podléváme podle potřeby malým množstvím zeleninového vývaru. Maso zvolna podusíme doměkka. Před dokončením pokrmu přidáme k masu v kari omáčce růžičky květáku, nudličky mrkve a vše necháme povařit, dokud zelenina nezměkne. Nakonec vmícháme okapaný hrášek a nasekanou petrželku. Pokrm krátce prohřejeme, dochutíme a podáváme. Zadělávané telecí na kari s květákem, mrkvičkou a hráškem podáváme s těstovinami nebo vařenými brambory.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zadělávané telecí na kari

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena