Zadělávané brambory se zelenými fazolkami

Rychlý recept na hlavní chod s fazolových lusků a brambor.


4.214x
45 min
1×

Ingredience

4 ksbrambory
1 kscibule
1 listbobkový list
1 kuličkacelý černý pepř
1 kuličkacelé nové koření
1 sklenicesterilované zelené fazolové lusky

podle potřeby

olej
1 lmléko
voda
hladká mouka

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Velké brambory si omyjeme, oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Dáme do hrnce a zalijeme vodou jen tak, aby je voda zakryla. Osolíme, přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř a vaříme skoro doměkka.

Sterilované zelené fazolové lusky v mírně slaném nálevu (3 dl sklenici) scedíme a necháme okapat. Používám doma sterilované fazolky od mé maminky.

Když jsou brambory skoro měkké, přidáme k nim okapané fazolky. Celé to zalijeme takovým množstvím mléka, jak hustý pokrm chceme mít. Přivedeme k varu. Poté vyndáme bobkový list, nové koření a celý pepř.

Z trošky mléka a hladké mouky si uděláme hustější jíšku, kterou pak zahustíme celý pokrm. Větší cibuli si oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na větším množství rozpáleného oleje cibuli opražíme dohněda. Takto opraženou cibuli i s olejem vlijeme do pokrmu a dobře promícháme.

Zadělávané brambory se zelenými fazolkami podáváme teplé.
user-icon

autor burizonka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zadělávané brambory se zelenými fazolkami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena