Zabíjačkové maso

Na zabíjačkách se podává k obědu pečené maso, dělá se z kostí, kde je ještě hodně masa, z odkrojků, ale i z větších kusů jednotlivých mas. Recept je i s bramborovou přílohou.


4.58x
60 min

Ingredience

600 gvepřové plecko
600 gvepřová krkovička
1500 gvepřové kosti
1000 godkrojky z tučnějšího masa

podle chuti

česnek
sůl
celý kmín

příloha

2000 gbrambory
1 kscibule
nakládané okurky
beraní rohy

podle potřeby

voda

Postup přípravy

Do pekáče vložíme vepřové kosti s větším obsahem masa, větší kusy vepřové krkovičky a vepřového plecka, přidáme i odkrojky z tučnějšího masa. Prosolíme, dobře potřeme prolisovaným česnekem a podlijeme trochou studené vody. Maso v pekáči překryjeme alobalem.

Zabíjačkové maso pečeme v troubě na 160 - 170 °C, dokud maso nezměkne. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou. Asi 20 minut před dokončením odstraníme alobal, teplotu v troubě zvýšíme na 190 - 200 °C a dopečeme dozlatova.

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Uvařené brambory scedíme, přidáme kmín, na vypečeném sádle osmaženou cibuli a rozšťoucháme.

Zabíjačkové maso podáváme s horkými bramborami, kyselými okurkami a beraními rohy.
user-icon

autor Libchen


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zabíjačkové maso

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Maďarská