Yellow lentils

Recept na hrách s kurkumou, který mne naučil sám kamarád Ind.


4.19x
90 min

Ingredience

2 lžičkycukr
4 lžíceolej
1 lžičkasůl
1 kscibule
1 ksrajče
2 lžičkykoriandr
0.5 baleníhrách
0.2 lžičkychilli
1 lžičkakurkuma
3 lžičkyhořčičné semínko
2 lžičkycelý kmín
1 lžičkakitchen king

Postup přípravy

Hrách necháme nejlépe přes noc ve vodě, aby pěkně změkl. Já nechávám třeba i jen 3 hodiny před vařením a také to jde. Změklý hrách dáme do hrnce a zalijeme vodu tak, aby byl zcela ponořen a vaříme, dokud hrách pořádně nezměkne, div se nerozkládá.

Mezitím můžeme nakrájet cibuli nadrobno a rajče na kousky. Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme hořčičné semínko a kmín. Na hořčičné semínko dáváme pozor, protože pokud bude olej příliš rozehřátý, semínka budou přímo vystřelovat z pánve.

Když už tedy začínají semínka praskat, přidáme nakrájenou cibuli s rajčaty a promícháváme. Po chvilce rozprostřeme po pánvi a přidáme koriandr, kurkumu a chilli, kitchen king, sůl a cukr. Vše mícháme a mícháme...

Když už to chytne takovou pěkně hnědou barvu, můžeme celý hrnec s hrachem (včetně vody) vylít do pánve k naší hnědé směsi a vařit dál, aby se chutě pěkně proložily. Důležitý je tu dostatek vody, takže pokud se vám zdá, že je to příliš husté, nebojte se přidat vodu.

Je jedno, zda dáme více kitchen king a méně kurkumy nebo naopak, ono je to v podstatě jedno, záleží na tom, co vám voní a chutná více, ale na to už určitě přijdete sami, já používám zhruba takovéto množství.

Yellow lentils jsou výborné podávané s indickými plackami, nicméně já si tento pokrm vychutnávám s arabským chlebem a je to výborné.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Yellow lentils

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Indická

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.