Silný a opravdu chutný vývar připravený z krůtích krků. Vyzkoušejte recept na vývar, který máme doma nejraději.
Hodnocení
3.6
/ 5 (35x)
Doba přípravy
90 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Česnek2 stroužky
Cibule1 ks
Celer1 ks
Mrkev2 ks
Petržel2 ks
Nové koření6 kuliček
Celý černý pepř6 kuliček
Krůtí krk2 ks
Podle chuti
Sůl1 lžička
Polévkové koření
Podle potřeby
Nudle
Na ozdobu
Čerstvé bylinky
Postup přípravy
Do hrnce si dáme asi 1,5 l studené vody. Vložíme do něj krůtí krky a očištěnou celou zeleninu (mrkev, petržel, menší celer, oloupaný česnek, cibuli - neoloupanou, ale čistou), koření, sůl a přivedeme k varu. Poté stáhneme oheň a necháme táhnout asi 90 minut. Voda nesmí vřít, jen se zlehka vařit.
Mezitím si v dalším hrnci uvaříme nudle podle návodu na balení.
Uvařenou zeleninu vyndáme a nakrájíme na kousky. Z krků obereme maso a také ho nakrájíme.
Vývar scedíme a dochutíme ještě solí, popřípadě přidáme trochu polévkového koření.
Do hotového vývaru vrátíme pokrájenou zeleninu, maso a přidáme nudle, které jsme uvařili zvlášť.
Nudle ve vývaru nevaříme, aby se nezakalil. Vývar z krůtích krků na talíři posypeme nasekanými bylinkami a podáváme na stůl.