Vývar s knedlíčky

Říká se, že vývar je základ! Na knedlíčky můžete použít jakékoliv jiné maso, záleží jen na vás.


3.0542x
160 min
1×

Postup přípravy

Kosti opereme a společně s celou cibulí uvedeme do varu. Když se začne voda vařit, oheň stáhneme a vaříme několik hodin. Část rýže uložíme a zbytek dáme vařit dopoloměkka. Mrkev i petržel nakrájíme na nudličky a vložíme do přecezeného vývaru, přidáme také odloženou rýži a vaříme dopoloměkka. Do mletého přidáme rýží, petrželku, sůl, pepř a vejce. Všechno pořádně promícháme a tvarujeme ze směsi malé knedlíčky, které vkládáme do vroucího vývaru a vaříme 10-15 minut. Už dále nevaříme, do polévky zašleháme rozkvedlané vejce s mlékem a sypeme petrželkou.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vývar s knedlíčky

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.