Velice jednoduchá omáčka na přípravu, zato výborná na chuť.
Hodnocení
4.2
/ 5 (5x)
Doba přípravy
25 min
Ingredience
Ostatní
Česnek3 stroužky
Vejce1 ks
Strouhaný parmazán30 g
Anglická slanina (v celku)100 g
Malý rajský protlak2 ks
Kečup200 g
Podle potřeby
Voda
Hladká mouka
Podle chuti
Sušená bazalka
Postup přípravy
Na másle orestujeme slaninu nakrájenou na kostičky, přidáme protlak a kečup Napoli (bylinkový - můžeme použít i obyčejný). Přidáme rozkvedlané vajíčko a stále mícháme.
Vmícháme oloupaný a rozmačkaný česnek. Přisypeme nastrouhaný parmazán, sušenou bazalku a trochu vody.
Za stálého míchání přivedeme omáčku k varu.
Omáčku na špagety průběžně podléváme vodou a zahušťujeme hladkou moukou. Vaříme zhruba 5 - 10 minut.
Výtečnou omáčku můžeme použít nejen na špagety, ale klidně i jiné těstoviny. Na závěr posypeme strouhaným sýrem a ozdobíme lístkem čerstvé bazalky.