Vynikající ořechové řezy

Skvělý recept na řezy s ořechovým griliášem navrchu.


4.343x
60 min
4×

Postup přípravy

Suroviny na těsto zpracujeme v hustou vláčnou hmotu. Tu rozdělíme na poloviny a každou vyválíme samostatně na plech. Troubu předehřejeme na 200 °C.

Připravíme si griliáš. Máslo s cukrem a medem dáme do kastrůlku nebo na pánev a přivedeme k varu. Přidáme nahrubo nasekané ořechy a vše prohřejeme, až začnou ořechy karamelizovat. Pak horký griliáš rozetřeme na jeden připravený plát těsta.

Pak dámě obě těsta péct do rozehřáté trouby a korpusy pečeme asi 10 - 12 minut. Necháme je vychladnout.

Mezitím si připravíme krém. Mléko, mouku, solamyl a cukr svaříme v hustou kaši, kterou necháme vychladnout. Pak přilijeme šťávu z půlky citronu a promícháme. Máslo našleháme s vanilkovým cukrem a po částech do něj zašleháváme kaši.

Nyní plát bez ořechů pokropíme rumem, můžeme použít mašlovačkou. Rumu je dobré dát dost asi 1dl. Na plát nyní naneseme krém a přiklopíme plátem s ořechy. Ořechové řezy necháme do druhého dne zatuhnout.

Druhý den ořechové řezy nakrájíme podle fantazie a můžeme podávat.
user-icon

autor tissue


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vynikající ořechové řezy

Zpět na recept