Vaření.czReceptyVynikající ořechové řezy

Vynikající ořechové řezy

Skvělý recept na řezy s ořechovým griliášem navrchu.


4.343x
60 min
4×

Ingredience

těsto

2 ksvejce
2 lžícemléko
2 lžícemed
200 gcukr moučka
200 ghera
500 ghladká mouka
2 lžičkyjedlá soda

krém

250 gmáslo
1 dlrum
2 lžícesolamyl
300 mlmléko
0.5 kscitron
1 ksvanilkový cukr
2 lžícehladká mouka

na potření

120 gmáslo
80 gcukr krupice
350 gvlašské ořechy

těstíčko

90 gcukr krupice

Postup přípravy

Suroviny na těsto zpracujeme v hustou vláčnou hmotu. Tu rozdělíme na poloviny a každou vyválíme samostatně na plech. Troubu předehřejeme na 200 °C. Připravíme si griliáš. Máslo s cukrem a medem dáme do kastrůlku nebo na pánev a přivedeme k varu. Přidáme nahrubo nasekané ořechy a vše prohřejeme, až začnou ořechy karamelizovat. Pak horký griliáš rozetřeme na jeden připravený plát těsta. Pak dámě obě těsta péct do rozehřáté trouby a korpusy pečeme asi 10 - 12 minut. Necháme je vychladnout. Mezitím si připravíme krém. Mléko, mouku, solamyl a cukr svaříme v hustou kaši, kterou necháme vychladnout. Pak přilijeme šťávu z půlky citronu a promícháme. Máslo našleháme s vanilkovým cukrem a po částech do něj zašleháváme kaši. Nyní plát bez ořechů pokropíme rumem, můžeme použít mašlovačkou. Rumu je dobré dát dost asi 1dl. Na plát nyní naneseme krém a přiklopíme plátem s ořechy. Ořechové řezy necháme do druhého dne zatuhnout. Druhý den ořechové řezy nakrájíme podle fantazie a můžeme podávat.
user-icon

autor tissue

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vynikající ořechové řezy

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena