Vaření.czReceptyVydatná zeleninová polévka

Vydatná zeleninová polévka

Naše babičky říkaly, že polévka je grunt, a tato polévka toto rčení opravdu splňuje.


4.612x
0
1×

Ingredience

350 ghrášek
25 gmáslo
1 kscibule
1500 mlvoda
1 kspórek
4 ksmrkev
2 kspetržel
130 grýže
1 kskvěták
1 ksmalý celer
3 kostkybujon

podle potřeby

olej
3 kuličkynové koření

podle chuti

sůl
vegeta

Postup přípravy

Rýži si dopředu uvaříme ve vroucí osolené vodě s podravkou a ochucené novým kořením. Musí zůstat sypká. Zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, na hranolkovém struhadle nastrouháme mrkev, celer a petržel. Pórek nakrájíme na špalíčky, menší květák rozebereme na růžičky. V hrnci zpěníme cibuli. Vsypeme zeleninu, orestujeme, podlijeme 0,5 l vody, přidáme 3 kostky masoxu nebo kuřecího bujonu a vaříme do poloměkka. Dále doplníme o špalíčky pórku, růžičky květáku a mladý hrášek, přilijeme zbytek vody a zeleninu dovaříme doměkka. Nakonec přidáme uvařenou rýži, zjemníme kouskem másla, dochutíme solí a ještě chvíli provaříme. Polévka je opravdu vydatná a v létě nám zcela nahradí oběd. Jestliže vydatná zeleninová polévka zbude, je dobrá i studená na druhý den. Třeba jako lehká večeře. Mým dětem chutná teplá i studená.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vydatná zeleninová polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena