2 ks | brambory | |
0.5 ks | cibule | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
kmín | ||
mletá červená paprika | ||
mletý černý pepř | ||
podle potřeby | ||
máslo | ||
smetana | ||
hladká mouka | ||
drůbeží vývar | ||
kysané zelí | ||
uzený bok |
V hrnci necháme rozehřát máslo a orestujeme na něm cibuli nakrájenou nahrubo. Po chvíli přidáme kmín, červenou papriku a zaprášíme moukou. Orestujeme, zalijeme vývarem a promícháme. Osolíme a opepříme. Z kysaného zelí vylijeme šťávu, zelí pokrájíme a přidáme do polévky. Stáhneme var a necháme asi 30 minut povařit. Mezitím v dalším kastrůlku uvaříme v osolené vodě brambory. Ty pak přidáme k polévce spolu s nakrájeným uzeným bokem. Vydatnou polévku z kysaného zelí ještě chvíli povaříme, přidáme smetanu, dosolíme a podáváme.
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!
Zahřejte se poctivou polévkou: 6 nejlepších receptů na bramboračku, zelňačku i kulajdu
První chladnější dny jsou za námi a určitě také pociťujete, jak důležité je se v těchto dnech zahřát. Při volbě pokrmů nemůžete šlápnout vedle, když sáhnete po vydatné domácí polévce. Máme pro vás perfektní recepty z brambor, hub a zelí - surovin, které si teď tělo žádá nejvíce.
Autor:Zdeněk Pohlreich
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena