Tresčí filety necháme rozmrazit.
Do hrnce s 3 l vody vlijeme 300 ml octa, vhodíme menší hrstku nového koření, osolíme a přidáme 3 bobkové listy. Nálev přivedeme k varu.
Větší mrkve oškrábeme a nakrájíme na kousky. Mrkev vhodíme už do horkého nálevu. K už měkké mrkvi vložíme tresčí filety, které uvaříme, stačí pár minut. Poté necháme tresku s mrkví vychladnout.
Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno i s okurkami.
Cibuli, okurky, uvařenou mrkev s treskou, majonézou a hořčicí rozmixujeme mixerem. Podle našich chutí tresčí salát osolíme, opepříme a přidáme pár lžic okurkového nálevu.
Výborný tresčí salát po odležení v lednici už stačí jen vychutnávat s oblíbeným pečivem.