Výborné řezy

Recept na výborné řezy k odpolední kávě.


3.6160x
90 min
8×

Ingredience

250 gpiškoty

těsto

10 lžicolej
4 ksvejce
0.5 balíčkuprášek do pečiva
200 gcukr moučka
200 gpolohrubá mouka
10 lžichorká voda

krém

3 lžícekakao
750 mlmléko
250 gtvaroh
3 kelímkyzakysaná smetana
3 balíčkyvanilkový pudink

na ozdobu

hořká čokoláda

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Plech vymažeme a vysypeme. Žloutky vyšleháme s cukrem do husté pěny. Postupně přidáme olej, vodu a prosátou mouku smíchanou s kypřícím práškem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce jej vmícháme do těsta. Těsto nalijeme na připravený plech a upečeme jej dozlatova. Korpus necháme vychladnout. Zatím si připravíme krém. V mléce rozmícháme pudink a cukr a svaříme v hladký pudink. Pudink necháme důkladně vychladnout. Je lepší jej občas míchat, nevytvoří se nepříjemný škraloup. Do studeného pudinku vmícháme tvaroh, smetanu a kakao. Upečený a vychladlý piškot potřeme marmeládou a polovinou krému. Piškoty namáčíme do rumu a pokládáme na krém. Druhou polovinu krému rozetřeme na piškoty a posypeme nastrouhanou hořkou čokoládou. Výborné řezy necháme ztuhnout, nakrájíme na libovolně velké kostky a můžeme podávat.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Výborné řezy

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena