Výborné řezy

Recept na výborné řezy k odpolední kávě.


3.6160x
90 min
8×

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Plech vymažeme a vysypeme.

Žloutky vyšleháme s cukrem do husté pěny. Postupně přidáme olej, vodu a prosátou mouku smíchanou s kypřícím práškem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce jej vmícháme do těsta.

Těsto nalijeme na připravený plech a upečeme jej dozlatova. Korpus necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. V mléce rozmícháme pudink a cukr a svaříme v hladký pudink. Pudink necháme důkladně vychladnout. Je lepší jej občas míchat, nevytvoří se nepříjemný škraloup. Do studeného pudinku vmícháme tvaroh, smetanu a kakao.

Upečený a vychladlý piškot potřeme marmeládou a polovinou krému.
Piškoty namáčíme do rumu a pokládáme na krém. Druhou polovinu krému rozetřeme na piškoty a posypeme nastrouhanou hořkou čokoládou.

Výborné řezy necháme ztuhnout, nakrájíme na libovolně velké kostky a můžeme podávat.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Výborné řezy

Zpět na recept