Vaření.czReceptyVýborné měkkoučké perníčky

Výborné měkkoučké perníčky

Ze slovenského časopisu: Medovníčky a iné pečivo. Leden 1999. S maminkou je děláme každý rok a nemůžeme si je vynachválit. Vydrží dlouho. Máme je na půdě a po každém snesením jsou měkkoučké.


5.05x
60 min

Postup přípravy

Mouku smícháme s cukrem, sodou a kořením a celé znovu prosejeme. Ve směsi vytvoříme jamku přilijeme tekutý med a rozšlehané vajíčka. Vypracujeme těsto na perníčky, vložíme ho do nádoby a necháme nejméně 2 dny odpočinout. Po uležení na pomoučněném válu rozválíme na 2 - 3 mm silný plát (na větší perníčky 3 - 4 mm). Vykrájíme libovolné tvary. Perníčky přendáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme do trouby péct na 10 minut při teplotě cca 200 °C. Prostě až budou zlatavé. Perníčky podle tohoto starého receptu jsou opravdu výborné a stále měkkoučké.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Výborné měkkoučké perníčky

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena