Nenáročné řezy s kiwi ovocem a smetanou. Recept uvítáte třeba k odpolední kávičce.
Hodnocení
4.7
/ 5 (60x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Poleva
Cukr100 g
Voda500 ml
Vanilkový cukr1 balíček
Vanilkový pudinkový prášek1 balíček
Kiwi šťáva5 lžic
Těsto
Cukr140 g
Olej1 lžíce
Vejce6 ks
Polohrubá mouka160 g
Teplá voda1 lžíce
Podle potřeby
Kiwi10 ks
Náplň 1
Vanilkový cukr2 balíčky
Zakysaná smetana2 ks
Náplň 2
Smetana ke šlehání2 kelímky
Ztužovač šlehačky1 balíček
Postup přípravy
Těsto si připravíme ze žloutků, které našleháme s cukrem do pěny. Z bílků a špetkou soli našleháme pevný sníh. Do žloutků přidáme teplou vodu a prosetou mouku. Těsto dobře promícháme a nakonec po lžících přidáme sníh z bílků.
Těsto nalijeme do připraveného vymazaného a vysypaného plechu. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 20 - 30 minut. Zkusíme vpichem špejlí, zda je korpus upečený. Upečený korpus necháme zcela vychladnout na mřížce.
První krém si připravíme ze zakysaných smetan, které našleháme s vanilkovými cukry. Touto celou směsí potřeme korpus a pěkně uhladíme.
Druhý krém si připravíme z našlehané smetany se ztužovačem, kterým přikryjeme krém se zakysané smetany.
Kiwi oloupeme a nakrájíme na slabé plátky, které naneseme na smetanový korpus.
Pudinkový prášek promícháme ve vroucí vodě s cukrem a kiwi šťávou, provaříme a necháme vychladnout. Vychlazenou polevou zalijeme kiwi řezy a necháme dobře vychladnout a ztuhnout.
Výborné kiwi řezy se smetanou nakrájíme na kousky a můžeme ochutnávat.
Kiwi řezy jsou výborné i třeba jen polité želatinou.