Výborné donuts

Recept na jednoduše připravené donutky. Těsto je vhodné i na menší sladkosti.


4.515x
60 min
1×

Postup přípravy

Z trošky vlažného mléka, lžíce cukru a rozdrobeného droždí necháme vzejít kvásek.

Mouku prosejeme do mísy. Přidáme sůl, cukr, vejce, rozpuštěný tuk, rum, strouhanou citronovou kůru a vykynutý kvásek. Ze surovin vypracujeme těsto. Těsto je dobře vypracované, až se nebude lepit na ruce. Připravené těsto přikryjeme utěrkou a necháme kynout do zdvojnásobení objemu, kynutí trvá přibližně hodinu.

Těsto přendáme na pomoučněný vál a vyválíme placku 1 cm silnou. Obrácenou sklenkou tvoříme kolečka. V každém kolečku nejlépe panákovou skleničkou vytvoříme další kolečko. Zbytky těsta opět zpracujeme, vyválíme a vytvoříme donuts. Donuts necháme dalších 20 minut kynout. Pokud máme menší zbytky těsta, můžeme z nich udělat mini koblížky.

Donuts smažíme přikryté pokličkou první 2 - 3 minuty. Poté odkryjeme a dosmažíme. Takto budou pěkně zlatavé. Donuts ukládáme ihned na papírový ubrousek, abychom je zbavili přebytečného oleje. Donuts posypeme cukrem, nebo skořicí. Můžeme je obalit i v čokoládové polevě.

Výborné donuts podáváme jako sladkou chuťovku.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Výborné donuts

Zpět na recept