Výborné čokoládové bábovičky

Recept na dokonalé čokoládové těsto, které lze použít k pečení báboviček, koláčků i korpusů na dort.


5.01x
35 min

Postup přípravy

Kvalitní hořkou čokoládu nalámeme na malé kousky, rozpustíme ji ve vodní lázni a přidáme rozpuštěné máslo. Mícháme, dokud se čokoláda s máslem nespojí.

Vejce, žloutky a cukr vyšleháme do husté pěny. Vmícháme čokoládu s máslem a na závěr za stálého šlehání přisypáváme hladkou mouku.

Formy na malé bábovičky vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Bábovičky naplníme čokoládovým těstem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 minut.

Upečené čokoládové bábovičky necháme vychladnout a podáváme. Můžeme je i nakrájet na dílky a podávat jako sladké mini chuťovky.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Výborné čokoládové bábovičky

Zpět na recept