Výborné bezlepkové vanilkové rohlíčky

Držíte bezlepkovou dietu? I v tomto případě se nemusíte na svátky ochudit o skvělé vanilkové rohlíčky. Tyto pečeme druhý adventní víkend, aby stačily proležet.


4.08x
90 min

Postup přípravy

Suché suroviny promícháme, přidáme změklý tuk a vejce. Vše dobře prohněteme a vypracované těsto necháme odležet asi 1 hodinu (můžeme i přes noc) v chladu.

Z těsta tvarujeme rohlíčky tradičním způsobem, nebo si vyválíme silnější plát těsta (0,8 - 1 cm) a kulatou formičkou vykrájíme půlměsíčky. Ty pokládáme na vysypaný plech.

Bezlepkové vanilkové rohlíčky pečeme při teplotě asi 170 °C do zrůžovění. Z plechu se nesundávají vřelé, protože by byly příliš křehké.

Po chvíli, ještě za tepla, obalujeme bezlepkové vanilkové rohlíčky ve směsi cukru s vanilkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Výborné bezlepkové vanilkové rohlíčky

Zpět na recept