Výborná vepřová plec

Recept na trochu jinak připravenou vepřovou plec.


4.522x
120 min
5×

Ingredience

4-5 stroužkůčesnek
1 kscibule
2 ksmrkev
1 lžícerajčatový protlak
1 kgvepřová plec

podle potřeby

sůl
petrželka
tymián
rozmarýn
vývar z kostí
žampiony
mletý pepř
hladká mouka
anglická slanina
olej na smažení

Postup přípravy

Zeleninu očistíme. Česnek nasekáme, cibuli a mrkev nakrájíme na kolečka. Ořech vepřové plece osolíme a opepříme a hustě obalíme v česneku. Poprášíme ho hladkou moukou a ze všech stran důkladně opečeme na oleji.

Orestované maso vyjmeme a na zbylém oleji orestujeme mrkve a cibuli. Přidáme po lžících rajský protlak, tymián, rozmarýn a petrželku. Krátce osmahneme a maso vložíme zpět. Vepřovou plec přikryjeme a za občasného podlévání vývarem pečeme doměkka. Mezitím si pokrájíme kousek anglické slaniny a orestujeme ji spolu s plátky žampionů.

Upečené maso nakrájíme na porce, omáčku propasírujeme. Upravíme její konzistenci. Buď zahustíme nebo rozředíme. Přidáme do ní slaninu se žampiony.

Výbornou vepřovou plec s omáčkou podáváme s bramborovými knedlíky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Výborná vepřová plec

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.