Vyborná rybí polévka

Rybí polévka je dobrá i během roku, nejen na vánoční svátky. Také jsem nemela rada rybi polévku, ale tuto si zamilujete.


4.021x
30 min

Postup přípravy

Na tuto polévku používám výhradně rybu pangasius, je bez kostí, tudíž na polévku ideální a po zakapání citronem není vůbec cítit rybinou.

Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na části másla nebo oleje. Přidáme na kostičky nakrájenou rybu. Pokud máme zmrzlou rybu, necháme ji trochu povolit, lépe se krájí. Pokapeme ji trochu citronem. Přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu a brambory. Přilijeme trochu vody a dusíme cca 20 minut za občasného promíchání.

Mezitím si připravíme světlou zásmažku z másla (oleje) a mouky.

Do hrnce s rybím základem dolijeme potřebné množství vody, přivedeme k varu a přidáme zásmažku. Rybí polévku povaříme, odstavíme z plotny a přisypeme jemně nakrájenou petrželku.
user-icon

autor Mysakusak


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vyborná rybí polévka

Zpět na recept