Vaření.czReceptyVýborná roláda z mletého masa

Výborná roláda z mletého masa

Roláda plněná moravským uzeným a směsí hub a ředkviček.


4.713x
75 min
2×

Ingredience

100 mlmléko
200 mlvoda
5 ksředkvička
4 plátkytoastový chléb
100 gmoravské uzené
1000 gmleté maso (směs)
10 stroužkůčesnek
1 sklenkahouby ve sladkokyselém nálevu (recepty)

podle chuti

sůl
bazalka
čerstvý mletý pepř

Postup přípravy

Ředkvičky i směs hub (bez koření) nakrájíme nadrobno a promícháme. Česnek oloupeme, najemno nastrouháme a smícháme se solí. Chleba namočíme do mléka. Do mletého masa vmícháme sůl, mletý pepř a bazalku. Chleba vymačkáme, rozdrobíme a vmícháme do masa. Směs naneseme na alobal lehce potřený olejem a prsty utvoříme obdélník asi 35 x 25 cm. Na maso rozetřeme česnek a necháme 5 minut "vsáknout" do masa. Plátky moravského uzeného rozprostřeme na maso a nožem rozetřeme směs hub a ředkviček. Pomocí alobalu roládu svineme a okraje dobře přimáčkneme. Roládu dobře v alobalu uzavřeme a vložíme do pekáčku jemně vymazaného olejem. Roládu z mletého masa podlijeme vodou a pečeme v alobalu 40 minut na 200 °C. Pak alobal na povrchu otevřeme a ještě 10 minut dopečeme. Jako přílohu doporučuji vařené brambory a čerstvou zeleninu.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Výborná roláda z mletého masa

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena