Vaření.czReceptyVýborná rajčatová polévka

Výborná rajčatová polévka

Recept italské kuchyně na rajčatovou polévku s bazalkou.


3.02x
35 min

Ingredience

8 ksrajčata
2 kscibule
2 lístkybobkový list
5-6 kuličeknové koření
500 mlzeleninový vývar
1 hrstčerstvá bazalka
2 lžícetřtinový cukr
250 mlpasírovaná rajčata

podle chuti

sůl
mletý bílý pepř

na ozdobu

parmazán

podle potřeby

olivový olej

Postup přípravy

Dobře vyzrálá rajčata omyjeme a necháme okapat, stejně tak lístky čerstvé bazalky. Cibule oloupeme a nakrájíme na kostičky. Ve velkém hrnci rozpálíme olivový olej, vhodíme cibulku a necháme zesklovatět. Přidáme pokrájená rajčata, nasekanou bazalku, nové koření, bobkový list a pod pokličkou necháme pár minut dusit. Poté přilijeme pasírovaná rajčata, zeleninový vývar a opět povaříme, stačí 15 minut. Rajčatovou polévku odstavíme z plotny a důkladně rozmixujeme ponorným mixérem. Nezapomeneme vyjmout bobkový list! Vrátíme na plotnu, dochutíme solí, mletým bílým pepřem a třtinovým cukrem. Výbornou rajčatovou polévku rozdělíme do mísek, posypeme hoblinkami parmazánu a ozdobíme lístkem bazalky. Rajčatovou polévku podáváme horkou.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Výborná rajčatová polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena