Výborná pizza bez hnětení

Jednoduchá pizza bez vážení. Těsto připravíme den předem.


4.714x
90 min
1×

Postup přípravy

Do mísy prosejeme sušené droždí s moukou. Přidáme olej, cukr a slanou vlažnou vodu. Vlažné vody přidáme tolik, abychom měli hladké těsto, takže zhruba 1 hrnek. Suroviny promícháme vařečkou a vložíme do lednice alespoň na 16 hodin.

Na druhý den si potřeme ruce olivovým olejem a těsto rozdělíme na dva bochníčky. Necháme je odpočinout na 20 - 30 minut. Bochníčky vyválíme a vložíme do kulaté formy, okraje natáhneme.

Pizzy potřeme rajčatovou omáčkou. Na pizzy nakrájíme rajčata na plátky, posypeme mozzarellou a oreganem. Výbornou pizzu bez hnětení pečeme v předehřáté troubě vysoké teploty dozlatova, dokud se mozzarella pěkně nerozpustí.

Výbornou pizzu bez hnětení podáváme ihned.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Výborná pizza bez hnětení

Zpět na recept