Výborná kuřecí tlačenka

Nenáročný recept na kuřecí tlačenku s barevnou zeleninou.


4.47x
60 min
1×

Postup přípravy

Dobře omyté kuře, které rozkrájíme na kusy, vložíme do studené vody s kořenovou zeleninou (mrkev, celer, petržel) a vaříme do změknutí. Uvařené kuře odendáme a vývar přecedíme. Kuře obereme a nakrájíme na malé kousky.

Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na plátky. Ředkvičky očistíme a nakrájíme na kolečka. Šunku nakrájíme na malé kostičky. Asi 500 ml studeného vývaru promícháme s octem a bylinkami (bobkový list, tymián, petrželka). Octovou směs ohřejeme. Želatinu namočíme ve studené vodě a poté rozpustíme za stálého míchání v octové směsi. Ze zbytku kuřecího vývaru si můžeme připravit polévku.

Hrášek, nakrájené kuře se šunkou, vařená vejce nakrájená na kolečka a ředkvičky dobře promícháme a vložíme do formy na biskupský chlebíček vyložené trasparentní folií. Vše zalijeme připravenou a vychlazenou směsí. Formu se směsí na kuřecí tlačenku vložíme ztuhnout do lednice.

Výbornou kuřecí tlačenku po ztuhnutí nakrájíme na plátky a podáváme s čerstvým pečivem.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Výborná kuřecí tlačenka

Zpět na recept