Výborná brusinková omáčka

Velmi povedená omáčka s vůní pomeranče, která se skvěle hodí ke kachním a kuřecím prsíčkům.


5.015x
10 min

Postup přípravy

Čerstvé brusinky omyjeme, lze použít i brusinky mražené. Brusinky vložíme do hrnce s vodou, pomerančovým či brusinkovým džusem, čistě nastrouhanou pomerančovou kůrou a cukrem.

Směs přivedeme k varu a vaříme za stálého míchání, dokud brusinky nepopraskají.

Výborná brusinková omáčka se podává studená na podlití bílého masa.

V původním receptu se dává až 170 g cukru, ale myslím, že 140 g bohatě stačí.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Výborná brusinková omáčka

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Ostatní