Vůně ze Středomoří

Recept na výborný a rychlý oběd z kuřecího masa, zeleniny a bylinek.


5.07x
35 min

Ingredience

1 paličkacibule
1 balíčekmozzarella
2 kskuřecí prsa
1 balíčekzelené olivy
1 balíčekčerné olivy
250 gcherry rajče

marináda

olivový olej
provensálské koření

Postup přípravy

Nejprve si připravíme maso, kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na nudličky.
Ty okořeníme provensálským kořením, lehce osolíme a naložíme do olivového oleje.

Zatímco se maso nakládá, nakrájíme si zbytek, začneme cibulí, tu nakrájíme najemno. Olivy nakrájíme na kolečka, mozzarellu na menší kousky, cherry rajčátka na čtvrtky.

Po přípravě všech ingrediencí si rozpálíme hlubší pánev, do které se nám vše vejde. Lehce osmažíme cibulku dozlatova, přidáme maso. Až se nám maso opeče ze všech stran, přidáme rajčátka a trochu dusíme, dokud nám nezměknou. Poté do směsi přimícháme olivy, nakonec mozzarellu, která se nám krásně rozpustí a dotvoří jemnou chuť.

Vůně ze Středomoří chutná s rýží, popřípadě s kuskusem.
user-icon

autor Deniska


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vůně ze Středomoří

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Žádná