Vrstvený rybí salát

Rybí salát ze syrové ryby. Náročnější na přípravu.


4.613x
0
1×

Postup přípravy

V míse si smícháme nálev, ale nevaříme jej.

Očištěnou rybu nakrájíme na porce. Ty osolíme a naskládáme do skleněné nádoby a necháme 2 dny ležet. Potom ryby vypereme.

Do nádoby naskládáme vrstvu ryb, vrstvu cibule nakrájené na kolečka a ryby posypeme pepřem. Ryby necháme 14 dní v láku.

Potom ryby vyndáme, vykostíme, stáhneme kůži a filé nakrájíme na menší kousky. Cibuli z láku nakrájíme nadrobno. Do mísy dáme rybí maso, cibuli a přidáme sterilovanou zeleninu - moravanku nebo kunovjanku. Rybí salát důkladně promícháme a naskládáme do sklenice. Zalijeme jej lžící oleje a necháme uležet. Podle chuti můžeme do salátu přidat tatarku, majonézu nebo jogurt.

Vrstvený rybí salát podáváme podle chuti.
user-icon

autor duslik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vrstvený rybí salát

Zpět na recept