Alkoholický pomerančový punč s aperolem, který nás příjemně zahřeje.
Hodnocení
4.6
/ 5 (10x)
Doba přípravy
15 min
Ingredience
Ostatní
Cukr300 g
Voda1 l
Bio pomeranč3 ks
Aperol700 ml
Postup přípravy
Bio pomeranče důkladně umyjeme a osušíme. Pomeranče škrabkou oloupeme. Oranžové kousky kůrek necháme stranou.
Pomeranče rozpůlíme napůl a vymačkáme všechnu šťávu, kterou přefiltrujeme a nalijeme do mísy.
Sirup si připravíme z cukru, který rozpustíme v kastrůlku ve vodě.
Aperol a cukrový sirup přelijeme k pomerančové šťávě. Přidáme také pomerančovou kůru a dobře promícháme. Společně vše na pár minut provaříme.
Voňavý pomerančový punč
podáváme horký při posezení s přáteli.