Voňavé zapečené ovoce

Pečení dodá tomuto dezertu z ovoce chuť jako z rukou cukrářských mistrů. Prostě dokonalá sladká tečka po dobrém obědě.


5.03x
60 min

Ingredience

1 hrnekrybíz
1 hrnekmražené jahody
0.5 kgčerstvé ovoce
1 hrstsušené brusinky

podle chuti

cukr
vanilkový cukr

drobenka

150 gmáslo
100 gcukr krupice
1 lžičkamletá skořice
100 govesné vločky

na ozdobu

1 kelímekzakysaná smetana

podle potřeby

máslo na vymazání

Postup přípravy

Menší pekáček vymažeme máslem a dovnitř naskládáme jakokoliv ovoce - jablka, hrušky, jahody, maliny, rybíz a jiné druhy. Ovoce může být čerstvé, ale lze použít i mražené. Vše promícháme s cukrem, můžeme přidat i vanilkový cukr. Pekáček s ovocem přiklopíme a dáme péct do trouby vyhřáté na 150 °C zhruba na 30 minut. Mezitím si připravíme drobenku z másla, mouky, ovesných vloček, cukru a mleté skořice. Po 30 minutách pečení ovoce drobenkou posypeme. Pečené ovoce necháme ještě bez víka 20 minut zapéct při 100 °C, až posypka vytvoří krustu na povrchu. Voňavé zapečené ovoce podáváme teplé i studené. Pokud přidáme lžíci zakysané smetany, nic tím nezkazíme.
user-icon

autor Martin

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Voňavé zapečené ovoce

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena