Voňavé zapečené ovoce

Pečení dodá tomuto dezertu z ovoce chuť jako z rukou cukrářských mistrů. Prostě dokonalá sladká tečka po dobrém obědě.


5.03x
60 min

Postup přípravy

Menší pekáček vymažeme máslem a dovnitř naskládáme jakokoliv ovoce - jablka, hrušky, jahody, maliny, rybíz a jiné druhy. Ovoce může být čerstvé, ale lze použít i mražené. Vše promícháme s cukrem, můžeme přidat i vanilkový cukr.

Pekáček s ovocem přiklopíme a dáme péct do trouby vyhřáté na 150 °C zhruba na 30 minut.

Mezitím si připravíme drobenku z másla, mouky, ovesných vloček, cukru a mleté skořice. Po 30 minutách pečení ovoce drobenkou posypeme. Pečené ovoce necháme ještě bez víka 20 minut zapéct při 100 °C, až posypka vytvoří krustu na povrchu.

Voňavé zapečené ovoce podáváme teplé i studené. Pokud přidáme lžíci zakysané smetany, nic tím nezkazíme.
user-icon

autor Martin


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Voňavé zapečené ovoce

Zpět na recept