Na recept si připravíme barevné nudle určené původně do polévky. Lepší jsou vaječné. Uvaříme je doměkka podle návodu na obalu, jen do vody přihodíme kostku bujonu a lžíci oleje.
Papriku a pórek očistíme. Nakrájíme nadrobno - pórek na kolečka nebo nudličky, papriku na kostičky nebo nudličky. Olivy necháme okapat a rozkrájíme na půlky. Nivu rozdrobíme a goudu nastrouháme. Sušená rajčata podle potřeby nakrájíme na menší kousíčky.
Ve wok pánvi rozpálíme olej a nejprve osmahneme pórek. Pak přidáme papriku a za stálého míchání restujeme. Přihodíme sušená rajčata a začneme dochucovat. Nešetříme pepřem, majoránkou. Přidáme olivy a zakápneme sójovou omáčkou. V tuto chvíli přihodíme nudle, dobře promícháme a ještě chvíli prohříváme. Úplně nakonec vlijeme pár lžic cikánské omáčky. Nudle odstavíme a jako poslední zasypeme sýrem.
Po promícháme voňavé čínské nudle ihned naservírujeme na nahřáté talíře. Podáváme na oběd či večeři.