Nejprve dobře očistíme křidélka, větší perka vytrháme pinzetou, zbytek opálíme nad ohněm. Dobře umyjeme pod tekoucí vodou a kuchyňskou utěrkou dobře osušíme.
V misce rozkvedláme vajíčka. V druhé misce smícháme 4 lžíce mouky, pálivou nebo sladkou papriku, sůl, pepř, petrželku a tymián.
Křidélka nejprve obalíme v moučné směsi, poté ve vajíčkové směsi, dbáme na dobré obalení. Křidélka obalíme ještě jednou ve mouce, dobře přitlačíme, ať mouka pěkně drží.
Křidélka opékáme ve vařicím oleji (já používám olivový) alespoň 10 minut a během smažení obracíme. Křidélka jsou hotová, když píchneme vidličkou a nebude vycházet žádná šťáva. Křidélka pečeme dozlatova a pokládáme na kuchyňskou utěrku dál od sebe, aby se zbavila přebytečného oleje.
Voňavá smažená kuřecí křidélka podáváme třeba jen jako chuťovku.