Vodňanské plátky

Recept na dušené plátky masa se zeleninou a žampiony.


4.54x
60 min

Ingredience

2 lžíceolej
sůl
50 ghladká mouka
1 ksvětší cibule
mletý černý pepř
4 plátkyhovězí zadní maso

příloha

2 lžíceolej
sůl
150 gžampiony
20 gsardelová pasta
150 gsterilovaná zelenina

Postup přípravy

Plátky masa naklepeme, osolíme i opepříme a opečeme na rozpáleném oleji z obou stran. Ve výpeku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Vrátíme maso, zalijeme vodou a dusíme doměkka. Hotové plátky vyjmeme a udržujeme teplé. Šťávu zaprášíme moukou a necháme ji provařit. Pak šťávu přecedíme. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a podusíme je se sterilovanou zeleninou na oleji doměkka. Směs ochutíme sardelovou pastou, můžeme i osolit, a prohřejeme. Vodňanské plátky rozdělíme na talíře, přelijeme šťávou a obložíme dušenými žampiony se zeleninou. Výbornou přílohou je dušená rýže.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vodňanské plátky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena